Kezdőlap >> Műholdas járműkövetés>>

Unpack & Track
online GPS
követő

Online GPS alapú követő rendszer több is található Magyarországon és szinte mindegyik azonos jellemzőkkel rendelkezik:

 • az online követés havidíj fizetésével lehetséges, amit akkor is ki kell fizetni, ha egy adott időszakban nem is akarunk követni.

 • az adatok frissítése 30 másodperctől akár több percig is terjedhet, a felhasználónak a legtöbb esetben nincs lehetősége ennek a beállítására.

 • az országhatáron kívüli követés vagy nem lehetséges, vagy a díja nagyságrendekkel magasabb, mint a hazai rendszerben.

 • a készülékben használt SIM kártyát a felhasználónak kell megvásárolnia, ennek minden költségét neki kell viselnie.

 • az ajánlott készüléket be kell építeni, így az nem tehető át egy másik gépkocsiba.

 • a táplálása a legtöbb esetben a gépkocsi elektromos rendszeréről történik, így a készülék emberek követésére nem alkalmas.

Az Unpack&Track készülék mindezeket a hátrányokat kiküszöböli:

 • nincs havidíj, előre feltölthető kerettel a szükséglet szerint történik a követés. ha nincs szükség a követésre, akkor a keret összege sem csökken. A feltöltésről további információ IDE kattintva található.

 • az adatok frissítésének gyakorisága a felhasználó igényei szerint beállítható: 5 másodperctől 4 óráig, a következő intervallumokra: 5, 10, 30, 60, 120, 240 másodpercenkénti, vagy 1, 2, 4 óránkénti intervallumos adatfrissítésre.

 • az adatok lekérdezése az úgynevezett kreditek felhasználásával történik, aminek ára az Európai Unió  bármely országában egységes. Tehát, teljesen mindegy, hogy a gépkocsi melyik országban tartózkodik, a költség az EU-n belül mindenhol ugyanannyi.

 • a készülékben használt SIM kártya a készülék része, azt a vevő a készülékkel együtt kapja. Csak a kreditek díját kell kifizetnie, további költsége nincs vele.

 • a készülék teljesen mobil, vagyis csak el kell helyezni a gépkocsiban, be kell kapcsolni és a továbbiakban nincs vele gond. Nincs beépítési költség, a gépkocsi eladásakor nincs kiszerelési költség, nem szükséges a flotta minden gépkocsijába megvásárolni, mert könnyedén áthelyezhető az éppen szükséges gépkocsiba.

 • a készülék nemcsak gépkocsik, hanem személyek online követésére is alkalmas. Kismérete, a hozzá adott, övre csatolható tartó könnyű használatot biztosít akár kisgyermekek vagy idős emberek részére is.

Az Unpack&Track készülék szolgáltatásai és árai összehasonlíthatóak a más szolgáltatók áraival. Javasoljuk a következő, részletekbe menő kérdéseket tegye fel, ha más szolgáltatónál érdeklődik az árak iránt:

 1. hány másodpercenként történik az adatok frissítése?

 2. egy havi díjban hány darab frissítési információ van?

 3. 10 gépkocsi esetén 10 havidíjat kell fizetni?

 4. mekkora a roaming (külföldi nyomkövetés) díja?

 5. ha nem vagyunk számítógép közelében, akkor a követés nem is lehetséges?

 6. mennyibe kerül a készülék és annak beszerelése, majd kiszerelése?

 7. a SIM kártyát kinek kell megvásárolni és ki fizeti annak költségeit?

 8. milyen időtartamú hűségnyilatkozatot kell tenni a szolgáltatási szerződés megkötésekor?

Ha nekünk tennék fel ezeket a kérdéseket, akkor a válaszaink a következők lennének:

 1. Az adatok frissítése 5 másodperctől 4 óráig különböző lépésekben a felhasználó választása szerint történhet.

 2. Nincs havidíj, így a felhasználó saját maga dönti el, hogy mennyit áldoz a követésre. Kiválasztja a követési információk frissítésének számára szükséges idejét, és a befizetett kreditekből történik a díj levonása. A kreditek árait IDE kattintva találja meg.

 3. Nálunk nincs havidíj, ezért ez a kérdés így nem válaszolható meg. A befizetett kreditek az összes gépkocsira érvényesek, a rendszerrel egy számítógépen 50 készülék követése lehetséges. Ha 10 gépkocsijuk van, akkor is csak a krediteket kell befizetni, és azt a 10 gépkocsi között saját igényei szerint használja fel. (a befizetett kreditek 6 hónapig használhatóak fel, az újabb, még 6 hónapon belüli "feltöltés" a régebbi krediteket is használhatóvá teszi)

 4. Nincs roaming díj, a rendszer az Európai Unió  országaiban ugyanakkora kredit díjért használható. Vagyis a rendszer Magyarországon ugyanakkora díjat kér, mint például Finnországban.

 5. Az arra alkalmas mobiltelefonon vagy SMS-ben mindig kaphatunk információt a követésről.

 6. A készülék ára függ a megrendelt mennyiségtől. Egy készülék esetén a beszerzési ár 69.000 Ft + ÁFA, de a mennyiség növekedésével ez csökken. A beszerelés vagy a kiszerelés nem jelent semmilyen költséget, mert a készülék saját akkumulátorral rendelkezik, így nem kell csatlakoztatni a gépkocsi elektromos rendszeréhez. Be kell tenni a kesztyűtartóba és már kész is a beüzemelés. A neve is ezt mutatja: Unpack and Track, vagyis csomagold ki és kövess... De természetesen egy opcionálisan megvásárolható USB-s szivargyújtóra kapcsolható töltővel a készülék akkumulátorát lehet tölteni, így korlátlan ideig használható.

 7. A SIM kártya a készülék része, az a készülék árában benne van. Angliai szolgáltató kártyáját adjuk a készülékhez, a felhasználónak ezzel kapcsolatban további költsége nincs, a díjat a befizetett kreditek levonása jelenti.

 8. Hűség nyilatkozat nálunk nincs.

Reméljük sikerült megvilágítani az Unpack&Track rendszer minden tulajdonságát és így össze lehet hasonlítani a többi szolgáltató rendszerével és költségeivel.

 

A készülékeket a személyiségi jogok figyelembevételével kell használni, ezért kérjük, hogy IDE kattintva olvassa el az Adatvédelmi biztos állásfoglalását a GPS követési adatainak kezeléséről.

Kinek ajánljuk?

A készülék

A költségekről

Felhasználási feltételek

A követés módjának bemutatása

Gyakran ismételt kérdések

Videó felvételek


További információ:

 • 223-0774-es telefonszámon

 • info@pcline.hu E-mail címen

 • személyesen irodánkban: 1148 Budapest, Lengyel u. 30. (Előre egyeztetett időpontban.)

Vissza

 Megosztás a Facebook-on